Hoe het Windows 10 Loginscherm te omzeilen?

Windows 10 start snel op, je hebt een snelle computer met SSD schijf… maar wat voor nut heeft deze snelle opstart als je telkens je wachtwoord moet intikken om in te loggen?
Maak het je gemakkelijk zodat je niet telkens dat inlog scherm te zien krijgt…


 

Gebruikers die geen log-in scherm willen of deze extra beveiliging niet wensen kunnen dit uitschakelen in enkele eenvoudige stappen.

1. In het Startscherm, typ je netplwiz
Het commando voor het netplwiz, (Gebruikersaccounts Control Panel), verschijnt in de zoekresultaten in het rechterdeelvenster, de charm (apps 1 ). Klik op deze opdracht in het linkerdeelvenster...  

 

2. Er opent zich een venter "Gebruikersaccounts".
In het Gebruikersaccounts venster, selecteer je het account die je wil gebruiken om automatisch in te loggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Klik in Check-box langs: "Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen  gebruiken.Vink dit uit. Klik op OK.

 

 

 

 

 

 

 

4. Voer je wachtwoord in, en dan een tweede keer om het te bevestigen. Klik op OK.

5. Herstart Windows. Windows omzeilt nu het loginscherm en gaat automatisch naar het Startscherm zonder dat je eerst moet inloggen met je gebuikersnaam en wachtwoord.

Om dit ongedaan te maken als je terug een inlog scherm wil hebben… gewoon terug naar het Gebruikersaccounts venster gaan met behulp van de bovenstaande stappen en de check-in box terug aanvinken.

Dit werkt ook in vorige versies van Windows... Je typt netplwiz in zoeken.


michel voor FGPC